Historie

In 1969 is Theo de Gorter, een boerenzoon, als 16-jarige jongen in het loonwerk gestapt. Naast de boerderij, die hij samen met zijn vader runde, begon hij met het verrichten van loonwerkzaamheden met een opraapwagen en een hooipers. Daarnaast ging hij heel veel greppelfrezen in het Reestdal. Hiervoor had hij een kleine trekker met voorwielaandrijving. Na korte tijd werd er een mobiele kraan aangeschaft om kuilhopen onder te spitten
De eerste tijd deed Theo het werk alleen. Hij hielp bij het inkuilen met een opraapwagen en de boeren zelf deden de rest van het werk. Later kwam er een grasvork bij en zo volgden in de loop der tijd steeds meer machines en beter materiaal.
Met de uitbreiding van het werk kwamen er ook personeelsleden bij. Toen zijn vader uit het boerenbedrijf stapte, diende de eerste vaste medewerker bij loonbedrijf Theo de Gorter zich aan.
Theo heeft ook nog jaren meegewerkt op een ander bedrijf, bij loonbedrijf Bloemert. Daar zat hij op de hakselaar. In 1986 is hij in de maisoogst begonnen. En in 2001 heeft hij loonbedrijf Bloemert overgenomen. Naast het agrarische werk wordt er ook in het grondverzet gewerkt.
Op dit moment heeft loonbedrijf Theo de Gorter 5 man personeel in vaste dienst, maar in de drukke tijden trekt hij veel losse krachten (ZZP'ers) aan om met zín allen de klus te klaren.
kuilhopen maken
anno 1984
WYSIWYG Web Builder
materiaal anno 2010